vineri, 19 noiembrie 2010

De dimineata

- România nu mai are, din 2013, capacitatea să-şi protejeze propriul spaţiu aerian pentru că nu a fost în măsură să contracteze achiziţionarea de avioane care să înlocuiască MiG-urile, a declarat, joi, la TVR, preşedintele Traian Băsescu.

- Şeful statului a declarat, joi, la TVR, că România va trebui să se împrumute pe piaţă, în jurul datei de 25 noiembrie, cu circa un miliard de euro, menţionând că dacă acest credit va fi pe trei ani, cu dobânzi mai mici de 5% şi suprasubscris, înseamnă că ţara noastră a redevenit credibilă.

- Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR că nu doreşte să facă prnosticuri despre Moldova, dată fiind campania electorală, dar a adăugat că dacă această ţară doreşte un drum proeuropean, menţinerea actualei coaliţii guvernamentale la putere este un factor cheie.


- Tribunalul Bucureşti a început, joi, audierea inculpaţilor din dosarul privind transferurile de jucători, fiind ascultaţi Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Ioan şi Victor Becali, în cazul lui George Copos, Cristian Borcea şi Gigi Neţoiu, care au lipsit, fiind emise mandate de aducere.

- Germania a convins România să semneze un tratat de frontieră cu Republica Moldova, amânat mult timp, folosind perspectiva aderării la spaţiul Schengen ca stimulent, comentează The Economist, în ediţia electronică de joi.

- Târgul de carte Gaudeamus a fost deschis, joi seara, la Pavilionul Central al Romexpo, în prezenţa ambasadorului Belgiei la Bucureşti, Leo d'Aes, şi a ambasadorului Italiei în România, Mario Cospito, dar şi a filologului belgian Jacques Dubois, preşedintele de onoare al evenimentului.

- Odată cu înscăunarea sa ca preşedinte al PDL Bucureşti, în şedinţa de duminica aceasta, Elena Udrea îşi consolidează puterea în partid şi ameninţă poziţia lui Vasile Blaga, actualul secretar general, cu care ministrul Turismului poartă, de câţiva ani, un război dur, subteran, potrivit cotidianului Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu