joi, 18 noiembrie 2010

De pranz

- Salariile de bază din sectorul public vor creşte în 2011 cu 15%, dar vor rămâne şi în aceste condiţii cu 13,75% mai mici faţă de luna iunie 2010, când au fost reduse de Guvern, fără ca noul nivel să mai fie modificat până la sfârşitul anului viitor, relevă legea salarizării, obţinută de MEDIAFAX.

- Traficul de date al unor site-uri guvernamentale americane a fost redirecţionat, scurt timp, prin servere din China, în aprilie, anunţă membrii comisiei de anchetă a Congresului, citaţi de CNN

- Guvernul a decis să blocheze şi în 2011 posturile prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, motivând că ieşirea din recesiune este "înceată", şi estimează astfel o reducere a costurilor de personal cu 350 mil. lei, dar şi o scădere a încasărilor din taxele plătite de angajaţi.

- Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a condamnat pe Corneliu Iacobov la şapte ani de detenţie şi pe Toader Găurean la şase ani de închisoare, în dosarul privind prejudicerea Rafo Oneşti, cei doi fiind achitaţi de instanţa inferioară

- Ministrul Sănătăţii spune că introducerea cardului de sănătate este foarte importantă pentru stabilirea unor reguli foarte stricte în sistem, mai ales în cazul celor care nu plătesc asigurările de sănătate, demnitarul recunoscând că introducerea acestui document ar putea fi "un şoc".

- Un bărbat din Televiziunea Română, în vârstă de 45 de ani, angajat ca electromecanic de ascensoare al Direcţiei Tehnico-Administrative, a murit joi dimineaţă, în subsolul turnului TVR, potrivit primelor indicii venite din partea anchetatorilor fiind vorba de o sinucidere prin spânzurare.


- Trăsura cu care este transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu, împuşcat duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, este trasă de patru oameni, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu