vineri, 19 noiembrie 2010

De pranz

- Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI ca indemnizaţia de şomaj să nu mai fie calculată în raport cu nivelul salariului minim, astfel încât ajutorul acordat şomerilor să nu crească odată cu majorarea salarială din 2011, relevă scrisoarea suplimentară de intenţie agreată cu instituţia financiară


- Compania americană Bechtel a notificat, vineri, Sindicatul "Transilvania" asupra intenţiei de concediere colectivă a peste 800 de angajaţi care lucrează la Autostrada Transilvania, din cauza lipsei frontului de lucru şi a neplăţii datoriilor de către statul român pentru lucrările făcute în 2010.

- Copilul care se naşte la peste 24 de săptămâni poate fi declarat imediat dacă respiră şi îi bate inima, iar medicul care supraveghează o gravidă cu risc şi care lucrează într-o clinică fără dotări speciale este obligat să o trimită pe aceasta la un spital de nivel superior, potrivit specialiştilor.

- Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău, că în ianuarie 2011 va începe un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti, pentru care speră să poată fi alocată suma de 100 de milioane de lei.

- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut o anchetă amănunţită în cazul gemenilor născuţi prematur, la şase luni, la maternitatea Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, după ce joi a fost sezizat că bebeluşii nu sunt îngrijiţi corespunzător.

- Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, dar cuantumul va rămâne neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botiş.

- Cele mai multe întreprinderi active anul trecut, respectiv 202.842, erau din domeniul serviciilor, iar cele mai puţine, 58.853, din industrie, în timp ce cea mai mare cifră de afaceri a fost înregistrată de companiile cu activităţi în comerţ, de 343,64 miliarde lei, potrivit datelor INS.

- Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Martin Schulz, a declarat că Bulgaria şi România nu vor fi incluse în spaţiul Schengen în 2011, dacă nu îşi vor îndeplini obligaţiile privind combaterea crimei organizate, reforma justiţiei şi problema romilor, relatează site-ul Novinite.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu